NTB

Syria krever at amerikanske styrker forlater landet etter at USA natt til lørdag angrep en rekke mål i landet.

Syriske myndigheter reagerer sterkt på angrepet, som skal ha kostet et ukjent antall mennesker livet.

– Flere sivile og soldater ble drept og andre ble såret i angrepet, som forårsaket betydelig skade både på privat og offentlig eiendom, heter det i en uttalelse fra den syriske militærledelsen.

– De amerikanske styrkenes okkupasjon av deler av Syria kan ikke fortsette, heter det videre.

Oljefelt

USA har i dag rundt 900 soldater stasjonert nordøst i Syria, der de blant annet vokter et oljefelt og har en mindre base nær grensa til Irak.

USA opplyser at det natt til lørdag ble gjennomført luftangrep mot mer enn 85 strategiske mål, blant dem såkalte kommandosentre.

– På min ordre har amerikanske styrker rammet anlegg i Irak og Syria som brukes av den iranske Revolusjonsgarden og militser tilknyttet dem, sa president Joe Biden.

– Vi begynte å svare i dag, og vi velger når og hvordan vi skal fortsette å svare, sa presidenten, som samtidig understreker at USA verken ønsker en konflikt i Midtøsten eller andre steder.

Mange drept

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) ble minst 18 iranskstøttede militssoldater drept i amerikanske angrep øst i Syria fredag, fem av dem i Deir al-Zor.

USA holder Iran ansvarlige for angrepet mot den amerikansk militærleiren Tower 22, nordøst i Jordan, tidligere i uka.

Tre amerikanske soldater ble drept og over 30 ble såret i angrepet mot leiren, som huser rundt 350 amerikanske soldater.

Den islamske motstandsbevegelsen i Irak, en paraplyorganisasjon av flere Iran-støttede militsgrupper, hevdet søndag i en kunngjøring på Telegram at det var de som sto bak angrepet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

Mest lest

Les også